ΚAΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Σας περιμένουμε όλες και όλους στην αίθουσα ΣΑΚΕ (ημιόροφος, μπαίνοντας από Ιάσονος, δεξιά στις σκάλες και πάλι δεξιά) την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ.

Αγαπητοί συμπολίτες/ισσες,

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2018 κατά της καύσης απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία και κατά της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου στο οποίο συμμετείχατε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίσαμε ως Επιτροπή να διερευνούμε, να έχουμε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες και γενικότερα να αναπτύσσουμε δράσεις προς την κατεύθυνση της καλύτερης ενημέρωσής μας και της μεθόδευσης των επόμενων κινήσεών μας.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε κοινή συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους και μέλη φορέων και συλλόγων του τόπου μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της καύσης απορριμμάτων και να δρομολογήσουμε μαζί τις επόμενες δράσεις. Ο κοινός στόχος να σταματήσουμε το έγκλημα που διαπράττεται στην πόλη μας και θα είναι μοιραίο για την υγεία όλων μας και την τοπική οικονομία θεωρούμε ότι πρέπει να μας ενώσει.

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας προτείνουμε να συμμετέχετε σε αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο, που θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη και τους κατοίκους της. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να κερδίσουμε την παύση της δραστηριότητας της καύσης από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία και από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.  Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η καύση απορριμμάτων και άλλων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το RDF αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον παρόλες τις προσπάθειες των επίσημων αρχών να μας πείσουν για το αντίθετο. Αυτό μαρτυρούν οι διεθνείς επιδημιολογικές μελέτες, οι επιστήμονες που φιλοξενήσαμε στο Βόλο και δεν εκπροσωπούν κανένα συμφέρον, καθώς και η πρόσφατη έκθεση του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας (επισυνάπτεται).

Κάποιες από τις προτεινόμενες από εμάς δράσεις και σας καλούμε να συζητήσουμε είναι:
·        κοινό αίτημα προς την Περιφέρεια για διενέργεια μόνιμων μετρήσεων
·        πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
·        κάθοδο στην Αθήνα 
·        δημοψήφισμα καταγραφής άποψης πολιτών για τα δύο επίμαχα ζητήματα
·        πίεση προς υποψηφίους δημάρχους να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα αυτά

 Παρακαλούμε, όπως προωθήσετε το μήνυμα στα μέλη σας.

Comments