ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ, 7.30μμ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ BUEN VIVIR

                            
                             ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ, 7.30μμ

               ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΒΙΒΛΙΟΥ BUEN VIVIR

                       ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ BUEN VIVIR

Η ιδεολογία του Buen Vivir, όπως προσεγγίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στις αναζητήσεις της κοινωνίας για ένα νέο στρατηγικό όραμα, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των λαών και θα είναι εφαρμόσιμο στην εποχή μας. Το όραμα αυτό είναι ο κοινοτισμός, η ιδεολογία του οποίου  προέρχεται από τη φιλοσοφία, με την οποία ζουν οι ιθαγενείς  στις κοινότητες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής,  και γίνεται προσπάθεια να επικαιροποιηθεί στις μέρες μας. Μέσα από τις ιδέες που αναλύονται στο βιβλίο, προβάλλεται ένα νέο πρότυπο ζωής, στο οποίο βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η ισοτιμία των φύλων, η δημοκρατία, η αυτονομία, η ανεξαρτησία, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλές άλλες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κολέμπας, Συγγραφέας, μέλος της Συνέλευσης ”Από Κοινού”
Γιώργος Λιερός Συγγραφέας
Κώστας Χαριτάκης, μέλος της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ
Μάκης Σταύρου, ιστορικός, μέλος της Εναλλακτικής Δράσης

Θα συντονίσει η Ευαγγελία Τζαουβάρα, μέλος της Εναλλακτικής Δράσης

Επίσης θα προβληθεί ένα 15λεπτο βίντεο, στο οποίο μιλά ο ίδιος ο συγγραφέας και θα έχει ελληνικούς υπότιτλους


Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο βολιβιανός στοχαστής Fernando Huanacuni Mamani, ενώ το βιβλίο εξέδωσε σε δεύτερη έκδοση η Εναλλακτική  Δράση σε μετάφραση που έκανε ο ιστορικός Μάκης Σταύρου. 

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του θα γίνει  την

 Τετάρτη 8 Μαϊου, 7.30μμ, στο αυτοδιαχειριζόμενο καφέ “Παγκάκι”, στον  πεζόδρομο Γ.Ολυμπίου 17-19, πέντε τετράγωνα από τον σταθμό μετρό Συγγρού-Φιξ.  



Comments