ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤ – ΚΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ SRF/RDF ΣΤΟ ΒΟΛΟ! - VOLOS.ERT.GR

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους μεταλλεργάτες  αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της πόλης μας, στην συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ,  το Σαββατο 16 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσωνος.
Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σταματήσουμε την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας! Εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες έχουμε τον πρώτο λόγο στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και πρέπει να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 16 Μαρτίου!
Το έγκλημα εις βάρος της ζωής και της υγείας μας το συνυπογράφουν κυβέρνηση-ΕΕ, δημοτική και περιφερειακή αρχή, που όχι μόνο τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και έχουν δώσει και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις αλλά προχωρούν, με αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και με μοιρασμένους ρόλους, στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF  στην πόλη μας μετατρέποντας την σε θάλαμο επικίνδυνων ρύπων και αερίων.
Δεν παραμυθιαζόμαστε από τα ψέματα και τις δικαιολογίες που σερβίρουν οι διάφοροι πρόθυμοι που προσπαθούν να μας πείσουν πως ο μονοπωλιακός όμιλος της ΑΓΕΤ καίει με βάση τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα όρια των επικίνδυνων ουσιών και οι όροι προστασίας της υγείας από τους επικίνδυνους ρύπους έχουν γίνει λάστιχο. Ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το πώς εξυπηρετούν τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο ότι καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι δυο πράγματα αντίθετα. Οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε χώρο δουλειάς πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και πολλές φορές με τη ίδια μας τη ζωή.
Δε θα πεθάνουμε για τα κέρδη τους!
Τα κέρδη τους, σκοτώνουν!
Με την οργανωμένη και κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοπασχολούμενων, της νεολαίας, μπορούμε να τους εμποδίσουμε!

Comments