ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

                                                   


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Την Παρασκευή  8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με προβολή της ταινίας ντοκυμαντέρ για τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ορεινή περιοχή Βασιλικάτα στη νότια Ιταλία.
Η εκδήλωση γίνεται της στα πλαίσια της προετοιμασίας για την πορεία διαμαρτυρίας  που συνδιοργανώνουν πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα εναντίον των εξορύξεων υδρογονανθράκων για τις  21/2 στην Αθήνα. Μετά από την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της Πρωτοβουλίας Αθήνας εναντίον των Εξορύξεων Υδρογονανθράκων, που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Η Εναλλακτική, όπως είναι γνωστό συμμετέχει στον αγώνα εναντίον των εξορύξεων από την αρχή της δημιουργίας της Πρωτοβουλίας Αθήνας, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εξορύξεις όχι μόνο δεν είναι αναγκαίες σε μια εποχή που σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής  αναζητούνται εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά αντίθετα είναι επικίνδυνες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία. Σε περιοχές που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως στη Βασιλικάτα (Ιταλία),   παρατηρείται πτώση του βιοτικού  επιπέδου του λαού, καταστροφή των φυσικών οικοσυστημάτων και των ιστορικών μνημείων, ερήμωση των τοπίων, μόλυνση του εδάφους, των υδάτων και του αέρα, ασθένειες σε ανθρώπους  και ζώα, απώλεια παραδοσιακών επαγγελμάτων  και θέσεων εργασίας.
 Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, που σχεδιάζονται εξορύξεις στο ένα τρίτο της επικράτειας (Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, δυτική Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, μέχρι και την Κρήτη) οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες εξαιτίας του ότι, εκτός των άλλων,  οι περιοχές αυτές (ορεινές, παραθαλάσσιες και νησιωτικές), προσελκύουν πολύ τουρισμό.  Σε περίπτωση μάλιστα που συμβεί και κάποιο ατύχημα, όπως έχει συμβεί σε πολλές εξορύξεις σε όλο τον κόσμο οι επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες. Και τελικά οι μόνες κερδισμένες από τις εξορύξεις θα είναι οι πολυεθνικές εταιρείες που τις πραγματοποιούν.   

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως είναι γνωστό, η Εναλλακτική Δράση έθεσε ψήφισμα εναντίον των εξορύξεων, που εγκρίθηκε ομόφωνα, από τη συνέλευση της  3ης  Παναμερικανικής  Συνάντησης για την Οικονομία των Εργαζομένων, η οποία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο Μεξικό.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη τους φίλους και τις φίλες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να ενημερώσει και άλλους/ες φίλους/ες

Όπως προαναφέρθηκε η εκδήλωση με την προβολή του ντοκυμαντέρ  θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, 7.30μμ, στο χώρο της Εναλλακτικής Δράσης, στην Αθήνα, Χαλκοκονδύλη, 25, 8ος  όροφος

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Περισσότερες πληροφορίες

Νόρα Πολυδούρη 6949138298 

Comments