ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ


Μετατρέψτε τον κήπο σας στον απόλυτο οικολογικό παιδότοπο Title
5

Ιδέες και λύσεις που δεν κοστίζουν

Μπορεί ένας απλός κήπος να γίνει ένας οικολογικός παιδότοπος και μάλιστα με ελάχιστο κόστος; Σίγουρα ναι! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φαντασία, όρεξη και τα παλιά λάστιχα του αυτοκινήτου σας, τα οποία αντί να τα πετάξετε, θα πάρουν ξανά ζωή ως κάτι νέο.
Ας δούμε μερικές ιδέες για τη δημιουργία εξωτερικών κατασκευών για τον ονειρεμένο μας «πράσινο παιδότοπο».
  • Κούνια από παλιό λάστιχο αυτοκινήτου
child1
Τρυπήστε το παλιό σας λάστιχο σε 4 σημεία. Τοποθετήστε μεταλλικές βάσεις για να περάσετε σκοινιά. Κρεμάστε την από ένα δέντρο και είναι έτοιμη! Tip: μπορείτε να βάψετε τη νέα σας κούνια σε ότι απόχρωση θέλετε με ένα οικολογικό χρώμα.
  • Πολύχρωμα διακοσμητικά διαχωριστικά
child2
Βάψτε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου σε διάφορα χρώματα. Σκάψτε σε μικρό βάθος ώστε τα μισά να εξέχουν από το χώμα. Τοποθετήστε τα κατά σειρά και με αυτόν τον τρόπο έχετε δημιουργήσει τα σύνορα του οικολογικού σας παιδότοπου!
  • Παιχνίδια για μπάλες
child3
Δημιουργήστε μια διαφορετική μπασκέτα. Επιλέξτε πως θέλετε τα παιδιά να παίζουν το νέο αυτό μοναδικό τους παιχνίδι. Βάψτε και τοποθετήστε τα λάστιχα όπως έχετε φανταστεί και το μόνο που λείπει είναι η μπάλα!
  • Υπαίθρια παιχνίδια
child4
Με λίγο ξύλο και μερικά παλιά λάστιχα μπορείτε να κάνετε θαύματα.
  • Γλάστρες
child5
Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε γλάστρες. Τοποθετήστε τα παλιά σας λάστιχα το ένα πάνω στο άλλο και δημιουργήστε υπαίθριες γλάστρες.
  • Ζωντανό σκαμπό με γρασίδι
child6
Βάλτε 3 μικρές γερές ξύλινες βάσεις, δημιουργήστε ένα καπάκι στο κάτω μέρος του λάστιχου για να τοποθετήσετε χώμα και προσθέστε μια μικρή επιφάνεια από γκαζόν. Όταν το ζωντανό σας έπιπλο δεν χρησιμοποιείται, λειτουργεί σαν μια ευφάνταστη γλάστρα.



από https://followgreen.gr/Ioannina/blog/single/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF


Comments