Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ
Είμαστε μία δικτύωση μικρών οικοπαραγωγών (καλλιεργητών, συλλεκτών, μεταποιητών και χειροτεχνών) κυρίως από το νομό Μαγνησίας που προσπαθούμε να παράγουμε προϊόντα χωρίς χημικά με παραδοσιακές και μικρής κλίμακας μεθόδους, λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, με βασικό εργαλείο λήψης αποφάσεων τη συνέλευση μας , συμπράττοντας με αυτό τον τρόπο στον αγώνα για οικολογία, ισότητα, δικαιοσύνη, αυτονομία, αυτάρκεια και πραγματική διατροφική ασφάλεια. 
 Έχουμε καθιερώσει μία οικολογική γωνιά στο κέντρο της πόλης μας, στο Βόλο. Η αυτόνομη αγορά υφίσταται λόγω της κοινωνικής συμμετοχής και αποδοχής .
Μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της πλατείας Πανεπιστημίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χρειαζόμαστε την ενεργή στήριξη και συμπαράσταση όλων όσων ενδιαφέρονται για το εγχείρημά μας, λόγω επ ’απειλούμενων κατασταλτικών μεθοδεύσεων.
Την Πέμπτη 11/6 8:30 το πρωί δεχτήκαμε απόπειρα καταστολής από την αστυνομία..Ένα περιπολικό περίμενε και παρακολουθούσε από την οδό Δημητριάδος και μόλις οι πρώτοι δύο παραγωγοί έστησαν τους πάγκους τους, εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών ,δημοτικών αστυνομικών, ρουφιανοασφαλιτών , ομάδα ΔΙΑΣ και περικύκλωσαν την περιοχή. Επικαλούμενοι μια υποτιθέμενη καταγγελία και με επιθετική διάθεση προσπάθησαν να κάνουν καταγραφή και κατάσχεση των προϊόντων και να πάρουν τους παραγωγούς στο τμήμα για εξακρίβωση φορτώνοντάς τους πρόστιμα και κατηγορίες.
Η επίθεση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά την εκδικητική διάθεση του δημάρχου απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους σχεδιασμούς του για ξεπούλημα των νερών, τη καύση σκουπιδιών, την δημιουργία εργοστασίου SRF και στην αισχρή προσπάθεια εκ μέρος του και των συμφερόντων που εξυπηρετεί, αποσιώπησης των φωνών που υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Το δηλώνουμε πάλι ξεκάθαρα η Αυτόνομη Αγορά υπάρχει λόγω κοινωνικής νομιμοποίησης, λόγω συνέπειας λόγω συνέχειας -10 χρόνια- από εκεί αντλεί την δύναμη και την ύπαρξη της.
10 100 1000 ΛΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
ΜΠΕΟΣ ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ 
ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ Ή ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ































Comments