3 ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
    Πέμπτη  30/1  8:30 το πρωί 5 μηχανοκίνητοι δημοτόμπατσοι απειλούν 3 μέλη της Αυτόνομης Αγοράς με σύλληψη,  κατάσχεση προϊόντων και πρόστιμα έπειτα από καταγγελία αλλά και για μη κατοχή άδειας χρήσης χώρου. Τα μέλη της Α Α απαντούν πως ως συλλογικότητα θα θέσουν το ζήτημα στη συνέλευση και θα απαντήσουν. Δηλώνουν ότι η ΑΑ θα γίνει είτε με το καλό είτε με άλλο τρόπο……. Οι δημοτόμπατσοι φεύγουν  άπραγοι λέγοντας ότι θα επακολουθήσει η αστυνομία. Έπειτα από μια ώρα εμφανίζετε περιπολικό της αστυνομίας που απειλεί με κλούβες, συλλήψεις, κατασχέσεις. Τα μέλη της ΑΑ σταθερά παραμένουν στη θέση τους. Η αστυνομία αποχωρεί. Εν τω μεταξύ μέλη της ΑΑ και αλληλέγγυοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Πανεπιστημίου. 15 πάγκοι παραγωγών και τουλάχιστον 50 αλληλέγγυοι. Γίνεται συνέλευση και αποφασίζεται πορεία στο δημαρχείο προς διερεύνηση προθέσεων και εξέταση της καταγγελίας. Ο δήμαρχος λείπει και κανονίζετε ραντεβού την επόμενη μέρα.
    Την επόμενη στο δημαρχείο μας καλούν στα έδρανα και τελικά αρνούμαστε. Δεχόμαστε απειλή από το δήμαρχο ότι τη Δευτέρα θα μας μαζέψει ο εισαγγελέας με κλούβες και ματ. Αρνούμαστε τη δωροδοκία για δωρεάν άδειες σε συμβατικές λαϊκές, αρνιόμαστε τη μετακίνηση σε άλλο χώρο και δεχόμαστε την επίσκεψή του στον χώρο της ΑΑ πριν από την επαπειλούμενη επιχείρηση της αστυνομίας.
   Το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε ενημερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και καλούμε τη Δευτέρα στην ΑΑ στη πλατεία Πανεπιστημίου.
   Νωρίς το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιείται συνέλευση στη πλατεία Πανεπιστημίου. Ξεκαθαρίζουμε πως αν ο δήμαρχος δώσει άδεια χρήσης χώρου το δεχόμαστε αλλά στη περίπτωση που δε δώσει άδεια παραμένουμε και αγωνιζόμαστε έχοντας κοινωνική νομιμοποίηση. Επιπλέον ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι μία στιγμή συνολικής αντιπαράθεσης για όλα τα ανοικτά μέτωπα με το δήμο (νερά, καύση σκουπιδιών, κατάληψη Ματσάγγου….) αλλά για κάτι συγκεκριμένο.
   Ο Μπέος ήρθε είδε και δήλωσε ότι όσο παραμένει δήμαρχος δε πρόκειται να μας ενοχλήσουν ξανά οι δημοτικές υπηρεσίες, δε μας δίνει γραπτή άδεια αλλά λόγο τιμής!!! Τις δηλώσεις του τις βιντεοσκοπεί υπάλληλος του και τις αναρτά στην προσωπική  του σελίδα!!!
   Όλα τα γεγονότα είναι μικρές νίκες του κινήματος, από τη σταθερότητα των θέσεων μας απέναντι στις αστυνομικές και δημοτικές αρχές, μέχρι την άμεση κινητοποίηση των μελών της ΑΑ και των αλληλέγγυων, αλλά και τελικά την αναδίπλωση του δημάρχου όπου από διώκτης γίνεται «προστάτης».
   Το δηλώνουμε πάλι ξεκάθαρα η Αυτόνομη Αγορά υπάρχει λόγω κοινωνικής νομιμοποίησης, λόγω συνέπειας λόγω συνέχειας-10 χρόνια-,από εκεί αντλεί την δύναμη και ύπαρξη της. Αυτό που έγινε είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη του κινήματος. Η ενότητα, η συσπείρωση, η κοινωνική νομιμοποίηση ,όλη η γειτονιά, οι μαγαζάτορες, οι ταξιτζήδες, ο σύλλογος εμπόρων, ο σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων… εξανάγκασαν την δημοτική αρχή σε αλλαγή στάσης.
   Στους δύσκολους και γεμάτους ήττες και απογοητεύσεις καιρούς ας παίρνουμε δύναμη ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε-έστω και αν είναι για μια στιγμή-συγκεκριμένους στόχους.
Υπερασπίζουμε και αναπτύσσουμε τις δομές μας.

10-100-1000ΔΕΣ  ΛΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

 10-100-1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΨΗΣ 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ  Ή ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ  Ή ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ                       

Comments