Η MONSANΤO ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ BAYER

Η Bayer θα παραμείνει η επωνυμία της εταιρίας. ΗMonsanto δεν θα είναι πλέον επωνυμία της εταιρίας. Τα αποκτηθέντα προϊόντα θα διατηρήσουν την εμπορική τους επωνυμία και θα γίνουν μέρος του χαρτοφυλακίου της Bayer. «Οι συγχωνεύσεις επιτρέπουν ολοένα και περισσότερο στις επιχειρήσεις να ελέγχουν τις ροές πληροφοριών κατά μήκος της αλυσίδας και να ασκούν τεράστια δύναμη στη λειτουργία των συστημάτων τροφίμων», δήλωσε ο υπεύθυνος σύνταξης της έκθεσης, Pat Mooney.





«Αυτή η συγχώνευση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη αγροτοβιομηχανία στον κόσμο, η οποία θα προσπαθήσει να επιβάλει τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους και τα τοξικά εντομοκτόνα στο φαγητό και στην ύπαιθρό μας» προσθέτει ο Μπεμπ.«Η ένωση αυτών των δύο είναι ένας γάμος στην κόλαση, κακός για τους αγρότες, κακός για τους καταναλωτές και κακός για το περιβάλλον». 

Ο Μπάουμαν, από την άλλη, δεν φαίνεται να έχει τέτοιες ανησυχίες: «Η εξαγορά της Monsanto είναι ένα στρατηγικό ορόσημο στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας κορυφαίων επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας και της διατροφής. Θα διπλασιάσουμε το μέγεθος της γεωργικής μας δραστηριότητας και θα δημιουργήσουμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό καινοτομίας στη γεωργία, φέρνοντάς σε θέση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να ξεκλειδώσουμε το μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης στον τομέα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο http://apokoinou.com/i-monsanto-pethane-zito-i-bayer/

Comments