ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑ ΒΟΛΟΥ



ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑ ΒΟΛΟΥ



Η Αυτόνομη Αγορά Βόλου απαρτίζεται από παραγωγούς και μεταποιητές της περιοχής μας. Οι παραγωγοί δε χρησιμοποιούν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα-δηλητήρια. Καλλιεργούν με φυσικές μεθόδους σεβόμενοι το περιβάλλον.
Στον τομέα της μεταποίησης χρησιμοποιούνται αγνά φυσικά υλικά, επιλέγοντας την πρώτη ύλη από τα κτήματά μας ή και κατευθείαν από τη φύση. Η συντήρηση των μεταποιημένων προιόντων δε γίνεται με χημικά συντηρητικά, αλλά με παραδοσιακές μεθόδους, όπως λεμόνι, αλάτι, ζάχαρη και η αποστείρωση και το σφράγισμα των βάζων με βρασμό.
Επιλέγουμε να μην είμαστε άνεργοι ή υπάλληλοι με εξαντλητικά ωράρια ή ωράρια ημιαπασχόλησης για ένα πενιχρό μισθό. Αντιθέτως εργαζόμαστε για τον εαυτό μας και αλληλοβοηθούμαστε έχοντας μία ευχάριστη καθημερινότητα μέσα στη φύση.
Ως παραγωγοί διεκδικούμε το δικαίωμά μας να έχουμε άμεση επαφή με τους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και χωρίς τις εταιρείες πιστοποίησης.
Στην Αυτόνομη Αγορά μπορείτε να βρείτε λαχανικά, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, όσπρια, φυτώρια, προιόντα περιποίησης, λάδι, ελιές, σάλτσες, αμύγδαλα, φρούτα, βότανα και άλλα, όλα εποχής.

Τα κτήματά μας είναι πάντοτε ανοιχτά και επισκέψιμα.


Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 09:00 έως 14:00

στην Πλατεία Πανεπιστημίου (Ερμού & Π.Μελά)



Συνέλευση Αυτόνομης Αγοράς Βόλου

Comments